Saturnuksen paluu

Heikoimmat, kääntykää kannoillanne. Seuraa tiukkaa asiaa astrologisten käsitteiden yhdestä ankarimmista – ja samalla myös palkitsevimmista – aiheista. Puhun siis Saturnuksen paluusta. Saturnuksen paluulla tarkoitetaan noin 27 vuoden välein tapahtuvaa kolmen vuoden ajanjaksoa, joka on ikään kuin elävän elämän koe siitä, miten hyvin on omalle elämälleen merkittävät opetukset sisäistänyt. Ja nämä opit voivat tähtikartasta ja kasvatuksesta riippuen olla rankkoja.

Saturnus oli roomalaisen mytologian armoton isähahmo, jumalten kuningas, joka rakasti omaa asemaansa ja auktoriteettiään niin paljon, että pelkäsi lastensa syöksevän hänet vallasta. Saturnus halusi niin epätoivoisen itsepäisesti pitää kiinni tästä muuttumattomuuden harhasta, että päätyi kannibaalisen pelkonsa vallassa ahmimaan lapsensa. Lopulta Saturnuksen oma poika Jupiter kuitenkin päätti tämän hirmuvallan tappamalla isänsä. Tarinan opetus? Muutos on väistämätöntä, ja mitä nopeammin sen hyväksyy, sitä parempi lopputulos voi olla.

Astrologiassa Saturnusta symboloidaan viikatteella. Se onkin oivallinen symboli tälle synkälle planeetalle, jonka taakaksi on osunut olla koko länsimaisen astrologisen järjestelmän ankarin opettaja. Saturnukseen paluu ajoittuu ihmisen elämässä usein ajanjaksoihin, joissa koetaan suurimpia ja mullistavimpia käännekohtia, tai kohdataan armottomia kriisejä. Saturnus ei kuitenkaan ole pelkkä ilonpilaaja. Tarpeeksi kauan Saturnuksen ikeen alla puurrettuaan, tämä partasuinen viikatemies antaa lastensa lopulta nauttia elämästä ja töidensä hedelmistä. Mutta sitä ennen on vain opittava kaikki tarvittava siihen, että Saturnuksen renkaan puristus pään ympärillä hellittää.

mh-purity-lite