Elementit astrologiassa

Yksi länsimaisen astrologian tunnetuimpiin kuuluviin käsitteisiin lienee elementtioppi. Peruselementtejä on tunnetusti neljä, eli maa, ilma, tuli ja vesi, ja nämä samat neljä elementtiä esiintyvät myös astrologiassa. Eläinradan 12 horoskooppimerkkiä on jaoteltu eri elementteihin, jotka puolestaan määrittelevät jotain näille aurinkomerkeille tunnusomaisia piirteitä.

Tuli on elementeistä spontaanein ja samalla myös impulsiivisin. Tuli on rohkea, intohimoinen, rekatiivinen ja määrätietoinen. Tuli on haastava hallita ja sitä ohjaa henki. Tulimerkit ovat idealistisia, karismaattisia johtajia. Oinas on innostunut innovaattori, leijona auktoriteettia huokuva toimitusjohtaja, ja jousimies henkinen ja filosofinen opettaja.

Maa on luotettava, aina järkähtämättömyyteen saakka. Maa on sensuelli, käytännönläheinen ja pitää kosketuksesta. Maa on sidottu todellisuuteen. Maata ohjaa käytännöllisyys. Maamerkit ovat varmoja, realistisia rakentajia ja keräilijöitä. Härkä on kehonrakentaja joka kerää rahaa pankkitililleen, neitsyt rakentaa kotia ja kerää kirjoja, ja kauris rakentaa imperiumia keräten tietoa.

Ilma on intellektuelli ja usein tavoittamattoman etäinen. Ilma on objektiivinen diplomaatti, joka näkee asiat monista eri näkökulmista. Ilma on nopea sanoissaan ja liikkeissään. Ilmamerkit ovat idealistisia maailmanparantajia. Kaksoset organisoivat ja jakavat ideoita, vaaka punnitsee ja arvottaa ideoita, ja vesimies panee tuulesta temmatut ideat käytäntöön.

Vesi on aaltoileva, mutta siihen voi hukkua. Vesi on intuitiivinen ja empaattinen psyykikko. Vesi luottaa enemmän aisteihin kuin logiikkaan. Vesimerkit ovat myötätuntoisia parantajia. Rapu ymmärtää kodin ja perheen tarpeita, skorpioni syviä haluja ja motivaatioita, kalat universaaleja henkisiä arvoja ja käsitteitä.

mh-purity-lite