Ota lainaa ja aloita astrologiaharrastus!

Astrologialla viitataan oppiin, jonka mukaan tähdistä on mahdollista ennustaa tulevaa. Astrologian mukaan taivaankappaleiden suhteelliset asemat ja niiden väliset kulmat kertovat yksityiskohtia Maan tapahtumista sellaiselle, joka osaa näitä merkkejä lukea. Tästä johtuu, että astrologit uskovat olevan mahdollista ennustaa esimerkiksi ihmiskohtaloita ja ihmisten välisiä suhteita sekä tulkita ihmisten luonteita tarkastelemalla taivaankappaleiden suhteellisia asemia ja niiden välisiä kulmia. Nykytiede pitää astrologiaa näennäistieteenä, mutta sillä on silti edelleen oma vankka kannattajakuntansa. Tämä artikkeli tutustuttaa sinut astrologian varhaiseen historiaan ja kertoo, mistä kaikki sai alkunsa.

Kaikki sai alkunsa muinaisista sumerilaisista

Muinaiset sumerilaiset palvoivat tähtiä ja astrologia lähti kehittymään tästä palvonnasta. Sumerilaisten uskontoa voidaan kuvata animismiksi, jossa luonnon ja luonnonilmiöiden katsottiin omaavan henkisiä ominaisuuksia ja jossa ajateltiin, että taivaankappaleet ovat jumalia.

Sumerin sivilisaatio vaikutti nykyisen Etelä-Irakin alueella noin aikakaudella 4 000 – 2 000 ennen ajanlaskumme alkua. Sivilisaatio eli Eufrat- ja Tigrisjokien muodostamissa laaksoissa, jotka muodostivat hedelmällisen, Kaksoisvirranmaaksi kutsutun, puolikuun muotoisen alueen. Ei ole aivan täyttä varmuutta siitä, mistä alueen väestö oli alun perin kotoisin, mutta he saattoivat olla esimerkiksi Intiasta tai Iranista.

Sumerilaiset ovat jääneet historiaan etenkin sen vuoksi, että he olivat maailman ensimmäinen kansa, joka keksi kirjoitustaidon. Alue olikin maailman ensimmäisiä korkeakulttuurin keskuspaikkoja, joissa kaupungistuminen oli yllättävän pitkällä.

Astrologian juuret

Muinaisissa sivilisaatioissa papit keskittyivät seuraamaan tähtien liikettä ja ihmiset olivat kiinnostuneita tulevaisuuden tapahtumien ennustamisesta tähdistä sekä uhrieläimistä. Sumerin lisäksi esimerkiksi Intiassa sijainneessa muinaisessa Harappan kulttuurissa saattoi esiintyä astrologian harjoittamista. Babylonian ja Kaldean astrologia on kuitenkin yleisesti paremmin tunnettua kuin edellä mainittu Harappan astrologia.

Astrologiaa harjoitettiin runsaasti myös Kreikassa, joskin Kreikkaan se saapui vasta joitakin satoja vuosia ennen ajanlaskumme alkua. Ptolemaios oli tunnettu kreikkalainen tähtitieteilijä ja astrologi, joka kirjoitti jopa aiheesta kirjan. Teoksen nimi oli Tetrabiblos ja se oli pitkään alan perusteos.

Varhaiskristityt pitivät yleisesti astrologiaa paholaisen aikaan saamana petoksena eivätkä hyväksyneet sitä. Läntisen Euroopan alueella päivittäisen astrologian harjoittaminen alkoi kadota, kun Rooman valtakunta luhistui 400-luvulla. Samalla kansan lukutaito alkoi heiketä ja kristinusko alkoi vallata alaa. Persialaiset ja intialaiset kuitenkin säilyttivät astrologista tietoa ja heidän välityksellään se alkoi levitä arabialaiseen ja islamilaiseen maailmaan.

1000-luvullla oppineet Euroopassa alkoivat uudelleen tutustua astrologiaan tutustuessaan muinaisiin arabialaisiin ja kreikkalaisiin kirjoituksiin. Keskiaikaisessa Euroopassa astrologia oli yleisesti hyväksyttyä, joskin teologiset piirit pitivät sen harjoittamista usein kiistanalaisena.

Kuinka rahoittaa astrologiharrastus?

Astrologiharrastus ei alkuvaiheessa välttämättä vie kovinkaan paljon rahaa, mutta kun harrastuneisuus syvenee, saatat haluta esimerkiksi matkustaa astrologian syntyjuurille tai hankkia aihetta käsittelevää kirjallisuutta omaan kotikirjastoosi. Tällöin voi tulla aika miettiä, kuinka harrastuksen rahoittaminen onnistuu. Netistä löytyy tällaisia tilanteita varten näppärä työkalu Rahalaitos-sivusto, jonka avulla voit helposti vertailla ja kilpailuttaa erilaisia lainavaihtoehtoja.

Kilpailuttaminen on maksutonta ja onnistuu näppärästi verkon kautta. Sivuston työkalu auttaa sinua myös arvioimaan lainan kuukausierää valitsemallasi lainan määrällä ja laina-ajalla. Täyttämällä yhteystietosi ja toivomaasi lainaa koskevat tiedot sivustolta löytyvään lainahakemuslomakkeeseen, voit käynnistää lainojen haun ja aloittaa niiden vertailun. Sivuston näppärän työkalun avulla lainaa on mahdollista hakea jopa 70 000 euroa ja sivusto toimii yhteistyössä useiden luotonantajien kanssa, mikä tekee sen tarjoamista vaihtoehdoista erityisen monipuolisia.

mh-purity-lite