Kuun kolminaisuus
Astrologiassa Maata kiertävä Kuu tunnetaan feminiinistä voimaa huokuvana taivaankappaleena. Kuun muuttuva olemus Maasta tarkasteltuna on innoittanut sen personifikaatiota jumalatarhahmona. Kuuhun on kautta aikojen liitetty muun muassa erilaisia hedelmällisyyteen liittyviä uskomuksia ja rituaaleja, eikä mikään ihme, sillä onhan esimerkiksi kuukautiset nimetty juuri Kuun kierron mukaan.
Kuun kierrolla on myös mielenkiintoinen merkitys pakanauskonnoille, joissa Kuulla on samankaltainen kolminainen merkitys kuin esimerkiksi kristinuskon pyhällä kolminaisuudella, johon kuuluvat isä, poika ja pyhä henki. Puhuttaessa Kuusta kolminaisuuden jumalattarena puhutaan neitsyestä, äidistä sekä vanhasta naisesta.
Kuun kolminaisuus symboloi siis naiseutta sen eri vaiheissa. Neitseestä puhuttaessa tarkoitetaan nuorta naista tai tyttöä, joka on aikuisuuden kynnyksellä. Neitsyt symboloi viattomuutta, koskemattomuutta ja puhtautta. Seuraava vaihe Kuun kolminaisuudessa on äiti, joka ilmentää kypsää naista, joka useimmiten on synnyttänyt. Äitiys on monille naisille tärkeä rooli elämässä, ja usein naiset saattavat toimia myös äitihahmona muille, vaikka eivät olisikaan synnyttäneet omia lapsia. Viimeisenä vaiheena on vanha nainen, joka symboloi viisautta. Vanha nainen on hyväksynyt naiseutensa sen kaikissa muodoissa, ja toimii usein opettajana sekä muille naisille, että myös miehille.
Astrologiassa Kuun kolminaisuus ilmenee Kuun kierron eri vaiheissa. Ensin on nouseva kuu, joka liitetään neitsyyteen, jota seuraa täysikuu, joka symboloi raskaana olevaa naista ja äitiyttä, ja viimeisenä laskeva kuu, joka on vanhan naisen symboli. Kuun kolminaisuutta symboloidaan myös näillä Kuun kierron vaiheita symboloivilla merkeillä.