Planeetat ja aurinkomerkit

Aurinkomerkistä puhutaan yleensä horoskooppina, joka määrittyy sen mukaan, missä vaiheessa tiettyä kuuta on syntynyt. Jokaiselle aurinkomerkille on määritelty sitä hallinnoiva planeetta. Länsimaisessa horoskooppijärjestelmässä aurinkomerkit alkavat kevätpäivän tasauksesta.

Oinas 21.3.-19.4.

Oinasta hallitsee Mars, sodan planeetta. Energisen ja optimistisen oinaan intensiivinen voima tulee esiin hänen suuttuessaan. Yleensä tunteenpurkaukset kuitenkin menevät ohi nopeasti, ja oinaan innokas ja elämänmyönteinen asenne palaa yhtä nopeasti kuin se katosi.

Härkä 20.4.-20.5.

Itsepäinen ja lempeä härkä on sensuelli nautiskelija, jota hallitsee Venus. Ärsytettynä härän pimeä puoli tulee esiin, eikä suuttunut härkä lepy helposti. Herkkusuisen härän saa kuitenkin lepyteltyä esimerkiksi herkullisen illallisen avulla, sillä härät rakastavat hyvää ruokaa.

Kaksoset 21.5.-20.6.

Kaksosia hallitsee Merkurius, joka tuo kaksosille nopean älyn. Kaksoset rakastavat kommunikointia sen kaikissa muodoissa, jopa juoruiluun asti. Kaksoset voivatkin toisinaan olla kaksinaamaisia, mutta hyvin hallittuna tämä luonteenpiirre auttaa näkemään asioiden monet puolet.

Rapu 21.6.-22.7.

Syvän tunne-elämän omaava rapu saa emotionaalisen luonteensa Kuulta. Ravuilla on yleensä kova kuori, jonka alle he kätkevät tunteensa. Tähtikartaston herkimpiin kuuluvina sieluina ravut loukkaantuvat helposti toisten sanomisista ja tekemisistä, tai sanomatta ja tekemättä jättämisistä. Suuttunut rapu voi pitää yllä mykkäkoulua loputtomiin.

Leijona 23.7.-22.8.

Itsevarma leijona on astrologian kuningas, ja tietää sen. Leijonaa hallitsee Aurinko, joka tuo leijonalle sen tunnusomaisen valovoimaisen luonteen. Leijonat ovat sosiaalisia ja karismaattisia luonteita, jotka rakastavat imartelua. Kaikki eivät kuitenkaan arvosta leijonan toisinaan itserakkauteen taipuvaista egoa.

Neitsyt 23.8.-22.9.

Huoliteltua neitsyttä hallitsee Merkurius, joka tuo neitsyelle harkitsevan luonteen. Maanläheinen ja käytännöllinen neitsyt onkin usein pikkutarkka perfektionisti. Täydellisyyden tavoittelu kuitenkin voi toisinaan yltyä nipottamiseen, mikä voi aiheuttaa närää muissa kanssaihmisissä.

Vaaka 23.9.-23.10.

Tasapainoinen ja sosiaalinen vaaka on taitelijasielu, jonka hallitsee Venus. Vaa’alle on tunnusomaista harkita asioita pitkään, ja usein heidän on vaikea tehdä päätöstä pohtiessaan kaikkien vaihtoehtojen hyötyjä ja haittoja. Tämä voi turhauttaa vaa’an lähipiiriä. Rauhaa rakastava vaaka on myös erinomainen diplomaatti.

Skorpioni 24.10.-22.11.

Intensiivistä skorpionia hallitsee Pluto, alamaailman valtias. Skorpionia on vaikea oppia tuntemaan, sillä hän kätkee huolellisesti muilta todellisen olemuksensa. Intohimoinen mutta mustasukkainen rakastaja. Skorpioni on suuttuessaan vaarallinen ja pitkävihainen vihollinen.

Jousimies 23.11.-21.12.

Ulospäinsuuntautunut ja optimistinen jousimies on filosofinen opettajahahmo. Jousimiehen planeetta on hyvää onnea tuova Jupiter. Jousimiehet ovat usein huumorintajuisia ja hyväntuulisia, mutta myös harkitsemattomia sanoissaan ja voivat tahtomattaan myös loukata muita.

Kauris 22.12.-19.1.

Kauris on kunnianhimoinen suorittaja, jonka hallitseva planeetta on Saturnus. Hyväntuulinen kauris voi toisinaan yllättää synkällä pessimismillään. Kauris on käytännöllinen ja ahkera puurtaja, joka useimmiten valitsee työn tunteilun sijaan. Kauris voikin tunnepuolella näyttäytyä kylmänä riippumatta siitä, mitä hän todellisuudessa tuntee.

Vesimies 20.1.-19.2.

Vesimies on aurinkomerkkien hullu professori, keksijä ja maailmanparantaja. Vesimiestä hallitsee Uranus, joka tuo vesimiehelle vapautta rakastavan luonteen. Vesimiehet voivat olla etäisiä ja raivostuttaa kanssaihmiset heidän näennäisellä välinpitämättömyydellä.

Kalat 20.2.-20.3.

Tunteellisille kaloille on tunnusomaista heidän hallitsevan planeetan Neptunuksen tuoma fantastinen mielikuvitus. Kalat ovat intuitiivisia ja voivat jopa olla psyykkisesti lahjakkaita. Kalojen tulisi pitää tiukasti kiinni todellisuudesta, eikä paeta ongelmiaan tai kylmää todellisuutta fantasiamaailmaan.

mh-purity-lite